BiH

redovni obilazak

Šiljegović posjetio Komandu logistike OSBiH u Doboju

02/07/2021

Šiljegovića, brigadnog generala Mirsada Ahmića i inspektora Komande za podršku OSBiH pukovnika Branislava Borodenka primio je načelnik Štaba komande logistike pukovnik Anto Klajić

Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović, sa saradnicima, posjetio je Komandu logistike Oružanih snaga BiH (OSBiH) lociranu u kasarni “Vojvoda Radomir Putnik” u Doboju.

Cilj posjete bio je redovni obilazak pripadnika Oružanih snaga BiH i upoznavanje o trenutnim aktivnostima u jedinicama.

Šiljegovića, brigadnog generala Mirsada Ahmića i inspektora Komande za podršku OSBiH pukovnika Branislava Borodenka primio je načelnik Štaba komande logistike pukovnik Anto Klajić.

Pukovnik Klajić održao je informativni brifing u kojem je Šiljegovića i Ahmića upoznao o trenutnom stanju u jedinici, zadacima i obvezama, kao i teškoćama u radu sa kojima se jedinica susreće.

Nakon obilaska kasarne i razgovora sa pripadnicima Komande logistike, parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović i brigadni general Mirsad Ahmić izrazili su zadovoljstvo stanjem u jedinici i profesionalnim odnosom, kako rukovodstva Komande, podređenih postrojbi, tako i profesionalnih vojnih osoba, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.