Sinan Alimanović trostruki kandidat za Šestoaprilsku nagradu

Sinan-Alimanovic23

Muzičko udruženje “Simfo”, Udruženje za kulturu, podršku i edukaciju građana “Okean” i Grupa Građana Grada Sarajeva kandidirali su pijanistu, kompozitora, dirigenta, aranžera i profesora Sinana Alimanovića za Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva.

Iz Udruženja “Simfo” ističu da već niz godina niko od stručnjaka iz svijeta muzike nije dobio Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva, te da je pravo vrijeme da bude nagrađen Sinan Alimanović koji je čitav život posvetio jazzu održavajući ga živim u Gradu Sarajevu, ali i promovirajući Sarajevo u cijelom svijetu.

Smatraju da bi Grad Sarajevo trebao odati počast Alimanoviću u vidu Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva, jer najmanje što kao grad može učiniti jeste podržati tog velikog umjetnika.

– Sinan Alimanović je ličnost koja je čitav svoj život posvetila i požrtvovala jazzu, održavajući ga živim u Gradu Sarajevu. Alimanović je mnogo prije postojanja različitih festivala i novih omladinaca održavao jazz živim puno kvalitetnije i žustrije, te ga je održao na visokom nivou za generacije koje su došle i dolaze – saopćeno je iz Muzičkog udruženja “Simfo”.