Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

goražde

Sindikalisti ne žele u Sarajevo, pozvali Novalića i Džindića u prostorije Ginexa

dzindic-novalic (1)
Minister Džndić did not answer our questions

Sindikat je jedinstvenog stava da se ne mijenja trenutni sastav Uprave privrednog društva UNIS Ginex d.d Goražde, osim izvršnog direktora za proizvodnju

Predstavnici sindikalne organizacije privrednog društva Ginex i Kolegij rukovodilaca UNIS Ginexa, na današnjem sastanku sa predstavnicima Sindikata metalaca FBiH razmatrali su poziv federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića za održavanje sastanka u Sarajevu 9. maja, povodom novonastale situacije u ovom privrednom društvu, a nakon što je Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost Nadzornom odboru za smjenu Uprave UNIS Ginexa.

Sindikat je jedinstvenog stava da se ne mijenja trenutni sastav Uprave privrednog društva UNIS Ginex d.d Goražde, osim izvršnog direktora za proizvodnju.

Sindikat je odbio prijedlog o održavanju sastanka u prostorijama Vlade FBiH u Sarajevu 9. maja i izričiti su da premijer FBiH Fadil Novalić i resorni ministar Nermin Džindić sastanak sa predstavnicima Sindikata, Upravom i Nadzornim odborom održe u prostorijama UNIS Ginexa i razgovaraju o rješavanju problema koji su nastali donošenjem odluke Vlade FBiH o davanju prethodne saglasnosti NO za smjenu Uprave Ginexa.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, zbog novonastale situacije u Ginexu, prvobitni sastanak inicirao je 1. maja, kada se iz Sindikalne organizacije nisu željeli odazvati.

Ministar Džindić uputio je novi poziv predstavnicima Sindikata Ginexa i Sindikata metalaca FBiH za sastanak 9. maja.