Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sindikalna organizacija BHRT ne razumije smisao najavljenog protesta

Sindikalna organizacija BHRT objavila je da nema nikakve veze s protestom zakazanim za 23. januara, dodajući da ne osporavaju nikome pravo na protest.

Navode da ne razumiju smisao protesta, budući da taj sindikat tokom dvije godine svog postojanja, protestima, vanrednim skupštinama, medijskim istupima svojih predstavnika, te na bezbroj drugih načina ukazuje na nužnost rješavanja problema redovnog finansiranja.

Također, insistiraju na činjenici da vrh BHRT nikada nije poslao javnosti očekivanu jasnu poruku da je spreman provesti radikalne reforme unutar kuće kojima bi bilo reafirmisano opredjeljenje da postoje zbog programa, a ne zbog administracije.

– Insistiramo na reorganizaciji, poštenoj sistematizaciji, paketu pravilnika, te poboljšanju uslova rada. U trenutku dok čekamo novi Upravni odbor, pri čemu osnivač BHRT-a – Parlamentarna skupština BiH, pokazuje visok stepen odgovornosti da postupak što prije bude završen – bilo kakav protest može se shvatiti isključivo na jedan način, samo kao pokušaj amnestiranja dosadašnjeg Upravnog odbora koji, mada je bio odlično plaćen, nikada nije inicirao da išta od navedenog bude urađeno – saopćeno je iz Sindikalne organizacije BHRT-a.