Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sindikat ArcelorMittala traži od Vlade povlačenje odluke o prodaji Ljubije

BiH

protesti ljubija

Predsjednik Sindikata “ArcelorMitala” Prijedor Milanko Stojnić pozvao je Vladu RS-a da povuče odluku o prodaji osnovnog kapitala u Rudniku željezne rude “Ljubija“ Prijedor firmi “Israeli investment group“, a o čemu bi danas trebalo da se izjasni Narodna skupština RS-a.

Stojnić, koji je danas s četvoricom kolega došao u zgradu Narodne skupštine RS-a, rekao je da zahtijevaju da se prodaja zaustavi dok ne dobiju garancije eksperata rudarske, pravne i ekonomske struke da će biti zaštićeni radnici „Mittala“.

-Prodaja dovodi radnike ‘Mittala’ u neizvjesnost, a možda i ostanu bez posla, što nije cilj ovih radnji – rekao je Stojnić u obraćanju novinarima u Narodnoj skupštini RS-a.

Smatra da je za RS i BiH najbolje da ostane sadašnje stanje, dodajući da su radnici s „Mittalom“ sigurni, u pogledu zarada i drugih primanja.

Ostat će, kažu, u blizini, sve do konačne odluke parlamenta o ovom pitanju, koje je u žiži javnosti već izvjesno vrijeme u RS-u, ali još uvijek nije poznato da li postoji skupštinska većina za prodaju Rudnika željezne rude „Ljubija“.