Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Sindikat BiH: Protesti pokazali da su radnici u FBiH jedinstveni

31/07/2015

Nastavak Pete vanredne sjednice Predsjedništva Glavnog odbora Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) održan je danas u Domu sindikata u Sarajevu.

Između ostaloga, načinjena je i kratka analiza jučerašnjeg protesta ispred Parlamenta FBiH.

– Imajući u vidu kratkoću vremena u kojem su se morale ispuniti sve pravne procedure, činjenicu da su u toku godišnji odmori, te da su poslodavci i Vlada FBiH uradili sve da na članove sindikata izvrše pritisak i onemoguće im dolazak na protest, Predsjedništvo GO SSSBiH izražava zahvalnost svim članovima koji su juče pred Parlamentom FBiH stali u odbranu svojih prava – kaže se u saopćenju SSSBiH.

Navodi se da je “jučerašnji skup pokazao da su radnici u Federaciji BiH jedinstveni, dostojanstveni i time su dali najbolji odgovor na sve špekulacije o mogućem nejedinstvu unutar SSSBiH”.

– Savez samostalnih sindikata BiH ostaje jedinstven, nepodijeljen i odlučan u svojoj borbi za očuvanje radničkih prava – ističe se u saopćenju tog sindikata.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.