Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sindikat KCUS-a: Ne možemo učestovati u štrajku 13. oktobra

BiH

kcus

Predsjedništvo Sindikata Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu saopćilo je da je novoformirani Sindikat KCUS-a spriječen učestvovati u štrajku, zakazanom za 13. oktobar, jer još nije dobio potrebne reprezentativnosti od poslodavca i Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

S obzirom da je Sindikat KCUS-a uvijek na strani naših uposlenika, te nam je njihova dobrobit na prvom mjestu, pismenim dopisima smo se obratili Ministarstvu zdravstva KS i Ministarstvu zdravstva FBiH, tražeći hitno okončanje aktivnosti u vezi sa ispregovaranim Kolektivnim ugovorom iz oblasti zdravstva na nivou Kantona Sarajevo – istakli su iz Sindikata KCUS-a, koji će u ovisnosti od brzine reakcije na upit kao i sadržaja odgovora donijeti odluku o štrajku.

Također, kako se navodi, Sindikat KCUS-a učinit će sve u okviru realnih mogućnosti kako bi se poboljšali uvjeti rada uposlenika, te doprinijelo njihovom općem zadovoljstvu.

– Potpisivanjem Kolektivnog ugovora omogućit će se bolji uvjeti rada uposlenika, što će se direktno odraziti i na kvalitetniju zdravstvenu uslugu našim pacijentima -saopćio je Sindikat KCUS-a.