Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sindikat policije KS: Priznanje policajcima povrijeđenim u pucnjavi

BiH

policija
Foto: Ilustracija

Sindikat policije Kantona Sarajevo odao je priznanje policajcima koji su povrijeđeni sinoć u pucnjavi, na iskazanoj hrabrosti i spremnosti da se suprotstave kriminalcima, koji radi ostvarivanja svojih kriminalnih ciljeva koriste i vatreno oružje, te direktno ugožavaju živote policijskih službenika zaduženih za sigurnost u KS-u.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS pokazali su spremnost da zalažući svoj život osiguraju ličnu i imovinsku sigurnost svih osoba koje žive, rade i borave na ovom prostoru, odnosno, posjećuju Kanton i Grad Sarajevo. Povrijeđenim kolegama želimo brz oporavak i da se čim prije vrate obavljanju časne i odgovorne policijske dužnosti, saopćeno je iz Sindikata policije KS.

Iz Sindikata napominju da je ovo već po ko zna koji put da se prema policiji KS-a upotrebljava vatreno oružje, da su kriminalne osobe postale sve bezobzirnije i beskrupuloznije u načinu napada na policijske službenike radi ostvarivanja materijalne koristi na štetu građana i posjetioca KS-a.

Sindikat policije KS od Vlade KS očekuje da nastavi sa aktivnostima na unapređenju i poboljšanju uslova rada policijskih službenika, kontinuiranoj nabavci neophodne opreme i sredstava, kadrovskom i materijalnom jačanju policije ovog kantona i njihovog statusa.

Upotreba vatrenog oružja dogodila se sinoć oko 00.05 sati na području Općine Novi Grad Sarajevo, a tom prilikom povrijeđena su dva policijska službenika Četvrte PU – Uprave policije MUP-a KS.