Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reakcije

Sindikat radnika policije RS-a poziva na suzdržavanje od nasilja

policija2222

Poznat je stav Sindikata radnika unutrašnjih poslova RS-a da je u najvećem interesu svih, prvenstveno porodice Dragičević

Iz Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) pozvali su sve aktere jučerašnjih događaja u Banjoj Luci da se uzdrže od svakog oblika nasilja, narušavanja javnog reda i mira, te da svoja uvjerenja iskazuju na miran i dostojanstven način.

Osuđuju i odbacuju svaki oblik nasilja nad pripadnicima policije RS-a, koji, kako navode u saopćenju, časno i odgovorno izvršavaju svoje profesionalne obaveze.

– Poznat je stav Sindikata radnika unutrašnjih poslova RS-a da je u najvećem interesu svih, prvenstveno porodice Dragičević, ali i cjelokupne javnosti, da se slučaj tragične smrti Davida Dragičevića razriješi u najkraćem mogućem roku.

Rješenje ovog slučaja moguće je samo kroz institucije RS-a koje rade na predmetu, moraju biti maksimalno posvećene, što treba rezultirati rješenjem ovog događaja, a što je od najvećeg interesa i svih institucija RS – navode iz Sindikata radnika unutrašnjih poslova RS-a.

Privođenje Davora Dragičevića jučer je izazvalo proteste građana, koje nije dozvolila policija, jer nisu imali potrebno odobrenje.