Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon pregovora

Sindikati tvrde da im je Vlada KS ponudila povećanje osnovice za obračun plata za pet KM

vladaks

Predsjednik Sindikata Elvis Zornić naveo je zahtjev Sindikata da je povećanje osnovice proces koji se mora dogoditi, jer trenutno divljanje cijena ima za posljedicu poskupljenje svih namirnica i standarda života

Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo saopćio je, nakon današnjih pregovora sindikata radnika koji primaju platu iz budžeta Kantona Sarajevo i Vlade Kantona Sarajevo, da je ponuda Vlade KS o povećanju osnovice za pet KM neozbiljna i sramna.

Riječ je o drugom krugu pregovora za povećanje osnovice za obračun plata koje vodi Vlada KS sa osam reprezentativnih sindikata, a koji predstavljaju više od 20.000 radnika. Vlada KS iznijela je ponudu da trenutnu osnovicu u iznosu od 315 KM povećaju za 5 KM na iznos od 320 KM, a koja bi se sredinom 2022. godine mogla povećati na 325 KM, saopćeno je iz Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika KS.

Predsjednik Sindikata Elvis Zornić naveo je zahtjev Sindikata da je povećanje osnovice proces koji se mora dogoditi, jer trenutno divljanje cijena ima za posljedicu poskupljenje svih namirnica i standarda života.

– Primili smo ponudu na znanje, s njom ćemo upoznati sve one koje predstavljamo i oni će dati svoj sud – podvukao je Zornić.