Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

SIPA lišila slobode državljanina Irana zbog krijumčarenja ljudi

23/10/2018

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u okviru predmeta kodnog naziva “Istok 10”, na području Kladnja lišili slobode jedno lice, državljanina Islamske Republike Iran, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Krijumčarenje ljudi iz člana 189. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom u kojem su se nalazilo jedanaest lica, koja nisu posjedovala identifikacione dokumente. Operativnim radom, a s ciljem dokumentovanja krivičnog djela, policijski službenici SIPE utvrdili su da se radi o migrantima , te su od njih uzeli dvije izjave u svojstvu svjedoka.
Izvršenim pretresom osumnjičenog lica otkrivena je i privremeno oduzeta određena količina novca za koju se osnovano sumnja da je stečena izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e, osumnjičeni je, uz izvještaj o počinjemom krivičnom djelu, predat u nadležnost Tužilaštvu BiH.

Policijski službenici SIPA-e nastavljaju aktivnosti u okviru ovog predmeta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.