Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

KS

SIPA lišila slobode dvije osobe osumnjičene za organizovani kriminal

preres sipa mutap (1)

Osumnjičena lica privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima je u toku kriminalistička obrada

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u ponedjeljak su na području Kantona Sarajevo lišili slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo “organizovani kriminal”, u vezi sa krivičnim djelima “protuzakonito posredovanje” i “pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela”, javlja Anadolu Agency (AA).

“Postupajući po naredbama Suda BiH, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na dvije lokacije i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku”, saopšteno je iz SIPA-e.

Osumnjičena lica privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima je u toku kriminalistička obrada.

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine jutros je saopšteno da se vrše pretresi na području Kantona Sarajevo u okviru predmeta koji se odnosi na organizirani kriminal i ometanje istrage ubistva Dženana Memića u februaru 2016. godine.

“Aktivnosti se vrše u okviru predmeta na kojem Tužilaštvo BiH radi dulji vremenski period, a odnosi se na kaznena djela organiziranog kriminala, a u svezi ometanja istrage i prikrivanja dokaza o stradanju Dženana Memića, u mjesecu veljači/februaru 2016. godine”, naveli su iz Tužilaštva BiH i dodali da je jedna od osoba čiji se prostori pretresaju – službena osoba u institucijama Kantona Sarajevo.

Još nema potvrde zvaničnih institucija o identitetu uhapšenih.