Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pretresi u toku

SIPA na području traga za osobom osumnjičenom za teška krivična djela

sipa

Aktivnosti se realizuju na temelju međunarodne potjernice pravosudnih institucija Srbije, a odnose se na osobu osumnjičenu za organizovani kriminal i teška krivična djela, koja su ozbiljno ugrozila sigurnosnu situaciju na području Srbije i Bosne i Hercegovine

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine u četvrtak se na području Bosanske Gradiške vrše pretresi u predmetu organizovanog kriminala, prenosi Anadolu Agency (AA).

Aktivnosti se provode u predmetu saradnje tužilačkih i pravosudnih institucija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, a sa ciljem rasvjetljavanja teških krivičnih djela, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Na terenu se nalaze policijski pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koji na temelju međunarodne potrage, vrše pretrese i tragaju za osumnjičenom osobom koja se dovodi u vezu sa teškim krivičnim djelima.

Aktivnosti se realizuju na temelju međunarodne potjernice pravosudnih institucija Srbije, a odnose se na osobu osumnjičenu za organizovani kriminal i teška krivična djela, koja su ozbiljno ugrozila sigurnosnu situaciju na području Srbije i Bosne i Hercegovine.

Iz Tužilaštva BiH su istakli da u interesu rada na predmetu više informacija nije objavljeno.