Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SIPA na području Zvornika uhapsila Nedžada Mujića zbog terorizma

sipa

Po nalogu tužitelja iz Odsjeka za terorizam Tužiteljstva BiH, ovlašteni policijski djelatnici SIPA, na području Zvornika lišili su slobode osumnjičenog Nedžada Mujića, rođenog 1959. godine u mjestu Šepak.

Tužiteljstvo BiH i partnerske policijske i sigurnosne agencije, prikupile su dokaze da je ovaj osumnjičeni u više navrata boravio na području Sirije i vraćao se u BiH, te je osumnjičen za povezanost sa odlascima državljana BiH na područja Sirije i Iraka i pridruživanje strukturama ISIL-a, koji je od strane Vijeća sigurnosti UN-a proglašen terorističkom organizacijom.

Navedeni osumnjičeni, pod istragom je Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je počinio kazneno djelo finansiranje terorističkih aktivnosti u svezi sa kaznenim djelom organiziranje terorističke skupine.

Osumnjičeni će biti ispitan a ispitivanje će izvršiti šef Odsjeka za terorizam, nakon čega će biti odlučeno o daljim aktivnostima prema navedenom osumnjičenom.

Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim agencijama poduzima intenzivne aktivnosti u borbi protiv terorizma i aktivnosti koje imaju veze sa terorizmom, naročito u vezi nezakonitosti povezanih sa odlascima državljana BiH na ratišta Sirije i Iraka.