BiH

Sarajevo

SIPA od Vijeća ministara BiH traži dokumentaciju o nabavci vakcina

22/04/2021

Državna agencija za istrage i zaštitu je, postupajući po zahtjevu Tužilaštva BiH, nakon prijave grupe građana, zatražila od Vijeća ministara BiH određenu dokumentaciju u pogledu nabavke vakcina

Vijeće ministara BiH dostavit će Državnoj agenciji za istrage i zaštitu informacije i dokumentaciju o preduzetim mjerama i aktivnostima u vezi sa pandemijom Covida-19 u BiH, uključujući i preduzete mjere osiguranja i nabavke vakcina potrebnih za imunizaciju stanovništva BiH protiv virusa korona, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ministarstvo civilnih poslova će u saradnji sa institucijama koje su učestvovale u postupku osiguranja i nabavke vakcina potrebnih za imunizaciju stanovništva BiH protiv virusa korona pripremiti i Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara BiH dostaviti informaciju sa svim relevantnim dokumentima u vezi sa postupkom osiguranja i nabavke vakcina potrebnih za imunizaciju stanovništva BiH protiv Covida-19.

Državna agencija za istrage i zaštitu je, postupajući po zahtjevu Tužilaštva BiH, nakon prijave grupe građana, zatražila od Vijeća ministara BiH određenu dokumentaciju u pogledu nabavke vakcina, počevši od 18. septembra 2020. godine, saopćeno je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.