donji svilaj

SIPA otkrila dva migrantska kampa u kojem je bilo više osoba, pronađeno i oružje

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Ilustracija (fotografija se ne odnosi na kampove navedene u tekstu)

Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju

Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine (GP BiH) i Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u noći između 7. i 8. decembra proveli su zajedničke aktivnosti u zoni graničnog pojasa na području Donjeg Svilaja, u neposrednoj blizini državne granice s Republikom Hrvatskom.

Tokom navedenih aktivnosti zatekli su veći broj osoba iz migrantske populacije u dva improvizirana kampa, u kojima su pronašli određenu količinu vatrenog oružja i streljiva, priopćeno je iz GP-a BiH.

Provedbom službenih mjera i radnji, policijski službenici GP-a BiH stavili su pod nadzor zatečene nezakonite migrante, nakon čega su o predmetnom događaju obaviješteni Tužiteljstvo i Sud Bosne i Hercegovine, u skladu s čijim usmenim naredbama će biti dalje postupano.

Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju.

Saopćenje SIPA-e

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Granične policije Bosne i Hercegovine, su u noći između 7. i 8. novembra, proveli zajedničku operativnu akciju na području Donjeg Svilaja, u neposrednoj blizini državne granice s Republikom Hrvatskom, u zoni graničnog pojasa, kojom prilikom su zatekli veći broj lica iz migrantske populacije u dva improvizovana kampa, u kojima je otkrivena i određenu količinu vatrenog oružja i municije, saopćeno je iz SIPA-e.

Nakon što su proveli određene službene mjere i radnje i nakon što su zatečena lica su stavljena pod nadzor, o predmetnom događaju obaviješteni su Tužilaštvo Bosne i Hercegovine i Sud Bosne i Hercegovine, u skladu s čijim usmenim naredbama će biti dalje postupano, dodaju.