Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zenica

SIPA privela Aidu Halać i direktora Kantonalne bolnice Tarika Zulovića

Foto: Pixsell/Arhiv

Aktivnosti privođenja i pretresa, vrše se na više desetina lokacija, na području Sarajeva, Zenice i Mostara, a meta akcije je više osumnjičenih fizičkih i pravnih osoba, saopćeno je iz Tužilaštva BiH

U policijskoj akciji pripadnika MUP-a KS i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) “Black Tie 2”, koja se vrši po nalogu Tužilaštva BiH, danas su privedene ukupno 22 osobe.

U međuvremenu se saznaje da je prilikom pretresa Kantonalne bolnice Zenica na saslušanje je priveden i direktor ove ustanove Tarik Zulović.

Podsjetimo, pripadnici SIPA-e jutros su u zeničkoj bolnici pretresali kancelarije koje koristi direktor i uposlenica menadžmenta bolnice Aida Halać, koja obnaša i funkciju vijećnice u Gradskom vijeću Zenica (BHI- Kasumović Fuad) kojoj je SIPA uz asistenciju MUP-a ZDK pretresla i teretanu koja je u njenom vlasništvu.

Još nije poznato u kom svojstvu je policija privela Zulovića i Helać.

Aktivnosti privođenja i pretresa, vrše se na više desetina lokacija, na području Sarajeva, Zenice i Mostara, a meta akcije je više osumnjičenih fizičkih i pravnih osoba, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Navedene aktivnosti provode se po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Organizovani kriminal“ u vezi sa krivičnim djelima „Pranje novca“, „Neovlašteni promet opojnim drogama“, i „Primanje dara i drugih oblika koristi“ i „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Operativna akcija rezultat je zajedničkog rada SIPA-e sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH, a podršku na terenu pružaju Ministarstvo unutrašnjih poslova ZDK i HNK.