Akcija "Falš"

SIPA realizirala pretrese u Sarajevu i Tešnju, uhapšena jedna osoba

sipa

Prilikom pretresa su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Sarajeva i Tešnja, u Bosni i Hercegovini, u sklopu operativne akcije “Falš“, realizovali pretrese jednog fizičkog i tri pravnih lica, na šest lokacija, javlja Anadolu Agency (AA).

Slobode je lišeno jedno lice za koje postoji osnov sumnje da je počinilo krivična djela ”krivotvorenje isprava“ iz člana 373., ”prevara u privrednom poslovanju“ iz člana 251. i “pranje novca“ iz člana 272. u vezi sa krivičnim djelima “stjecaj krivičnih djela“ iz člana 54. i ”osnovi odgovornosti pravne osobe“ iz člana 128., Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Lice lišeno slobode će u toku dana biti sprovedeno u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog te će po okončanju navedenih radnji biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, saopćeno je iz SIPA-e.

Prilikom pretresa su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.