špionica kod srebrenika

SIPA uhapsila Behudina Husića, preživjelog iz “Srebreničke kolone”

sipa

Kako su naveli iz SIPA-e, akcija na području Špionice još traju, prestresa se Husićeva kuća, a više detalja bit će poznato tokom dana

U Špionici kod Srebrenika, jutros oko 7 sati, pripadnici SIPA-e uhapsili su Behudina Husića, jednog od Srebreničana iz poznatog “Srebreničkog procesa” u Bijeljini.

“Policijski službenici Državne agencije za istragu i zaštitu danas su (14.9.2021. godine) na području opštine Srebrenik lišili slobode jedno lice po međunarodnoj potjernici. Nakon kriminalističke obrade navedeno lice biće predato nadležnom Okružnom sudu u Bijeljini.

Po naredbi Opštinskog suda u Srebreniku u toku je pretres prostorija i pokretnih stvari koje koristi lice lišeno slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 371. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari“”, saopćeno je iz SIPA-e.

Husić, Hasić i Harbaš na bijeljinskom sudu 1996. godine

Nakon prošlogodišnjeg hapšenja Nedžada Hasića, i Husić je uhapšen po potjernici Okružnog suda u Bijeljini.

Kako su naveli iz SIPA-e, akcija na području Špionice još traju, prestresa se Husićeva kuća, a više detalja bit će poznato tokom dana.