BiH

Akcija Nokaut

SIPA uhapsila sedam osoba zbog dilanja droge, pronađene 372 stabljike marihuane

15/06/2021

U dosadašnjem toku akcije pronađeni su plantaža s ukupno 372 stabljike koje svojim izgledom asociraju na biljke indijske konoplje "cannabis sativa“, preko dva kilograma zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, određena količina materije koja izgledom asocira na sintetičke opojne droge, precizna vaga...

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas realiziraju operativnu akciju kodnog naziva “Nokaut“ u kojoj je sedam osoba lišeno slobode zbog sumnje da su počinile krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

U toku su pretresi lica, objekata i pokretnih stvari koje koriste osumnjičeni na sedam lokacija na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, saopćeno je iz SIPA-e.

U dosadašnjem toku akcije pronađeni su plantaža s ukupno 372 stabljike koje svojim izgledom asociraju na biljke indijske konoplje “cannabis sativa“, preko dva kilograma zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, određena količina materije koja izgledom asocira na sintetičke opojne droge, precizna vaga, veći broj mobilnih i tzv. kriptovanih telefona, oko 5.000 eura u različitim apoenima i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade biti proslijeđene u nadležnost postupajućem tužiocu Hercegovačko-neretvanskog kantona pod čijim nadzorom su i realizirane navedene aktivnosti.

Akcija se realizira po naredbi Opštinskog suda u Mostaru i u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine te uz pomoć policijskih službenika Granične policije Bosne i Hercegovine i ministarstava unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog i Zapadnohercegovačkog kantona.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.