Akcija Balkanski kartel

SIPA zbog pranja novca pretresa objekte u Mrkonjić Gradu

sipa3334

Aktivnosti na području BiH realizirali su SIPA i Federalna uprava policije, izvršeni su pretresi na ukupno 5 lokacija, a na računima jedne pravne i jedne fizičke osobe, blokirano je 400 000 KM

Pripadinici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, u okviru međunarodne operativne akcije “Balkanski kartel”, na području Mrkonjić Grada provode istragu protiv dva fizička i jednog pravnog lica.

Portparol SIPA-e Luka Miladinović izjavio je Srni da su službenici ove policijske agencije jutros započeli sa realizacijom međunarodne operativne akcije pod nazivom “Balkanski kartel” koja se izvodi po naredbama Suda i Tužilaštva BiH.

“Istraga se vodi protiv dva fizička i jednog pravnog lica. U toku su pretresi stambenog objekta, pomoćnih objekata i pokrentnih stvari na lokaciji na području Mrkonjić Grada zbog postojanja osnovane sumnje da su osumnjičena lica u ovom predmetu počinili krivično djelo pranje novca”, rekao je Miladinović.

Aktivnosti na području BiH realizirali su SIPA i Federalna uprava policije, izvršeni su pretresi na ukupno 5 lokacija, a na računima jedne pravne i jedne fizičke osobe, blokirano je 400 000 KM, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Više informacija o rezultatima akcije biti poznati po njenom okončanju.