BiH

kanton sarajevo

Situacija u saobraćaju se popravlja, osposobljene ceste u Trnovu i Ilijašu

05/11/2021

Većina semafora je u funkciji, a u dogovoru sa MUP-om, svi raspoloživi resursi će biti na raspolaganju za regulaciju saobraćaja

Tramvajski i trolejbuski saobraćaj u Sarajevu je stabilan, ali neke autobuske i minibuske linije otežano saobraćaju radi gužvi, saopćeno je iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo (KS), prenosi Anadolu Agency (AA).

“Velike izazove još uvijek imamo u saobraćaju radi obilnih padavina i nestanka električne energije. Sada je situacija bolja, tramvajski i trolejbuski saobraćaj je stabilan, ali i dalje imamo autobuske i minibuske linije koje otežano saobraćaju radi gužvi”, navedeno je iz Ministarstva saobraćaja.

Neke od linija nisu funkcionalne radi poplavljenih saobraćajnica.

Većina semafora je u funkciji, a u dogovoru sa MUP-om, svi raspoloživi resursi će biti na raspolaganju za regulaciju saobraćaja.

“Uvedene su dežure na cestama koje su trenutno neprohodne radi obilnih padavina. Osposobljene su ceste u Trnovu i Ilijašu i sad za sad je stanje stabilno”, objavljeno je iz Ministarstva saobraćaja.

Također, osposobljena je i IX transverzala, a saobraćaj na relaciji Dobrinja – Nedžarići je normalizovan.

“Svjesni smo da se situacija mijenja iz sata u sat, ali nastavit ćemo pratiti sve, biti u pripravnosti i javnost obavještavati o svim eventualnim promjenama”, poručuju iz Ministarstva saobraćaja KS-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.