Prije 26 godina

Sjećanje na ubijene Sarajlije u blizini mosta Drvenija 1993. godine

sarajevo_polaganje-cvijeca

Tom prigodom je ministar privrede KS Haris Bašić poručio da Bosna i Hercegovina može i mora opstati gradeći uvažavanje, toleraciju i ravnopravnost

Na današnji dan prije 26 godina minobacačka granata ispaljena sa položaja Vojske Republike Srpske na Hladivodama ubila je nedaleko od mosta Drvenija sedam i ranila četiri građana Sarajeva.

Tog 29. novembra 1993.godine smrtno su stradali: Staka Aksentić, Zekerijah Dacić, Ibro Plakalo, Sead Plakalo, Igbal Redžić, Dženan Smajić i Elvedin Zimić.

Delegacije porodica ubijenih, Unije civilnih žrtava rata KS, Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva i Općine Centar su polaganjem cvijeća i vijenaca na spomen-ploču te učenjem Fatihe i minutom šutnje odale počast svim ubijenim tog dana.

Tom prigodom je ministar privrede KS Haris Bašić poručio da Bosna i Hercegovina može i mora opstati gradeći uvažavanje, toleraciju i ravnopravnost, uz zadovoljenje pravde i kažnjavanje zločinaca koji su ovaj i još mnoge zločine u BiH naređivali i provodili, saopćeno je iz Press službe KS.