Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

opširan dnevni red

Sjednica Doma naroda na kojoj će se raspravljati o ukidanju akciza zakazana tačno u podne

dom naroda fena

Informacije o prošlogodišnjem radu državnog tužilaštva i o javnoj zaduženosti Bosne i Hercegovine neke su od predloženih tema

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine sazvana je za sutra u Sarajevu.

U najavljenom dnevnom redu su prijedlozi za izmjene zakonodavstva o radu u institucijama BiH, platama i naknadama.

Među brojnim drugim predloženim tačkama dnevnog reda su revizorski izvještaji, odnosno nalazi i preporuke Ureda za reviziju, bilo da se odnose na finansijsko poslovanje institucija BiH u pretprošloj ili aktivnostima Ureda u 2021. godini, na probleme i nedostatke u sistemu javnih nabavki te na osnovne pretpostavke za inspekcijski nadzor u institucijama BiH.

Među najavljenim temama sutrašnje sjednice su izvještaj o prošlogodišnjem radu Komisije za odlučivanje o sukobu interesa te izvještaj o primjeni zakona iz nadležnosti Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine. Pred zastupnicima bi se trebao naći prijedlog zakonskog rješenje o ukidanju akciza na gorivo.

Informacije o prošlogodišnjem radu državnog tužilaštva i o javnoj zaduženosti Bosne i Hercegovine neke su od predloženih tema.

Prema službenoj najavi, ova 25. sjednica u aktuelnom mandatu Doma treba da počne u 12 sati.

“Pozivam delegatkinje i delegate da sutra pokažu svoje i ljudsko lice politike. Usvojite zakon ukidanju akciza!”, poručio je na društvenim mrežama SDP-ovac Saša Magazinović.