BiH

Odluka kolegija

Sjednica Skupštine KS zakazana za 23. mart

17/03/2020

Istaknuto je kako će ove mjere unaprijed i zajednički definisati i izraditi predsjednici svih klubova stranaka zastupljenih u Skupštini KS, te članovi Kolegija

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo bit će održana 23. marta i bit će posvećena donošenju konkretnih zaključaka s ciljem prevencije pojave koronavirusa u Kantonu Sarajevo.

Kolegij skupštine KS je ranije najavio da će ta sjednica biti održana 25. marta, ali zbog novonastale situacije danas je odlučio da ranije sazove sjednicu Skupštine.

Kako je najavljeno iz Službe za protokol i press KS, sjednica Skupštine KS će biti organizirana pod posebnim uvjetima, a prva tačka dnevnog reda bit će informacija o epidemiološkoj situaciji i stanju zdravstvenog sistema u KS.

U okviru iste tačke bit će predložen konkretan set ekonomskih mjera koje će za cilj imati pomoć i podršku poslodavcima KS dok traje stanje nesreće proglašeno zbog pojave koronavirusa COVID-19.

Istaknuto je kako će ove mjere unaprijed i zajednički definisati i izraditi predsjednici svih klubova stranaka zastupljenih u Skupštini KS, te članovi Kolegija.

Također je, u dogovoru sa premijerom KS Mariom Nenadićem, zaključeno da će ubuduće predsjednici pojedinih skupštinskih komisija prisustvovati sjednicima Vlade KS, zbog pružanja konkretne stručne podrške njenom radu.

Dogovoreno je da će tačka Zastupnička pitanja, inicijative i odgovori biti premještena na posljednje mjesto u predloženom dnevnom redu.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.