Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

konsultacije u hodnicima

Sjednica Skupštine TK o smjeni Vlade prolazi u pauzama

sjednica- tk ftv

Najprije je pauzu tražio predsjednik Kluba PDA Senad Alić, a nakon njega i Dževad Hadžić, predsjednik Kluba SDP. Vrijeme zastupnici provode u hodnicima na konsultacijama

Sa pola sata zakašnjenjenja počela je sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera, no nakon prijedloga dnevnog reda od strane SDA-ovog zastupnika Midhata Čauševića, ostatak vremena zastupnici provode u pauzama.

Najprije je pauzu tražio predsjednik Kluba PDA Senad Alić, a nakon njega i Dževad Hadžić, predsjednik Kluba SDP. Vrijeme zastupnici provode u hodnicima na konsultacijama, javlja Federalna.ba.

Na dnevnom redu hitne sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona među ostalim je: prijedlog Odluke o smjeni predsjednika Skupštine Slađana Ilića, potpredsjednice Vedrane Petrović, prijedlog Odluke o imenovanju predsjednika i zamjenika, prijedlog Odluke o smjeni Vlade i davanju ovlaštenja sekretarima ministarstava.

Prema informacijama kojima u ovim trenucima raspolažemo za smjenu aktuelne Vlade TK glasat će zastupnici SDA, DF, SD, Stranke za BiH, što je ukupno 16 ruku, dok će im se pridružiti i nekolicina zastupnika stranaka koje trenutno čine poziciju.