Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

brojne teme

Sjednica Vijeća ministara, na dnevnom redu Trgovska gora, “mali Šengen”, Oružane snage…

vijece ministara bih foto vmbih

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Informacija o analizi interesa i koristi za BiH u slučaju pristupanja inicijativi “mali šengen”, kao i Informacija o rezultatima istraživanja javnog mnijenja “Stavovi građana o članstvu u Evropskoj uniji i procesu integracija u Evropsku uniju” provedenog u junu i julu 2021. godine

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine razmatrat će na sjednici zakazanoj za danas Prijedlog odluke o formiranju Nadzornog tijela za praćenje provedbe Revidirane državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina.

Predviđeno je i izjašnjavanje o Prijedlogu odluke o načinu korištenja dijela sredstava akumuliranog viška prihoda nad rashodima Regulatorne agencije za komunikacije BiH, kao Prijedlogu strategije zaštite pravnog interesa BiH u vezi s pitanjima odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovske gore.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Informacija o analizi interesa i koristi za BiH u slučaju pristupanja inicijativi “mali šengen”, kao i Informacija o rezultatima istraživanja javnog mnijenja “Stavovi građana o članstvu u Evropskoj uniji i procesu integracija u Evropsku uniju” provedenog u junu i julu 2021. godine.

Informacija o godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2022. godinu, kao i Informacija o realizaciji Plana implementacije “Pregled odbrane” i Akcionog plana implementacije “Plana razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH 2017. – 2027.” su među skoro 140 tačaka predloženog dnevnog reda koje bi trebale biti razmatrane.

Pred ministrima bi se, između ostalog, trebao naći i Prijedlog strategije za prihvat i integraciju državljana BiH koji se vraćaju u BiH po osnovu sporazuma o readmisiji i Prijedlog akcionog plana za period 2022. – 2025. godine.