BiH

Gradonačelnik Sarajeva

Skaka: Historijska odluka GV – početak izgradnje jednog novog dijela Sarajeva

24/04/2019

Riječ je o oživljavanju procesa kojom se omogućava nastavak izgradnje na jednoj od najatraktivnijih lokacija u samom centru grada

Gradsko vijeće Grada Sarajeva usvojilo je danas Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o pristupanju izradi Izmjena i dopuna Regulacionog plana „Gradski centar – Marijin Dvor“ za lokalitet Kvadrant „B“.

Riječ je o oživljavanju procesa kojom se omogućava nastavak izgradnje na jednoj od najatraktivnijih lokacija u samom centru grada.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka pozdravio je ovu odluku koju je nazvao “historijskom”.

– Ovo je historijska odluka Gradskog vijeća i ja je pozdravljam. Na ovaj način otvaramo proces koji će omogućiti početak izgradnje jednog novog dijela Grada Sarajeva. Posebno mi je drago što će danas usvojene smjernice za izradu regulacionog plana propisati da će se graditi šetnica od Vilsonovog šetališta pa sve do Skenderije – kazao je Skaka za Fenu.

Istaknuo je da je predviđena i izgradnja koncertne dvorane.

– Očekujemo da će zajedno sa ostalim nadležnim institucijama u narednom periodu biti do kraja završen proces kojim stvaramo preduslove za veliki graditeljski zamah u dijelu grada kojim danas dominiraju ruševine – zaključio je Skaka.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.