Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Skokom i spuštanjem cvijeće mobilježena 14 godišnjica obnove Starog Mosta (FOTO)

23/07/2018

Spuštanjem cvijeća sa Starog mosta u Mostaru, uz tradicionalni skok bez aplauza i performansom umjetničkog društva “Mostarske kiše” odana je počast svima onima koji su svoje živote izgubili u ratovima na području cijelog Zapadnog Balkana, čime je obilježena 14 godišnjica od obnove UNESCO-ovog nadaleko poznatog spomenika, javlja Anadolu Agency (AA).

Cvijeće u Neretvu sa Starog mosta su spustili premijer Makedonije Zoran Zajev, premijer Grčke Aleksis Cipras, premijer Crne Gore Duško Marković i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić koji je večeras domaćin ovog skupa u znaku mira, povjerenja i pružanja ruke.

Foto: NAP

U isto vrijeme, umjetničko društvo “Mostarske kiše” izvelo je muzički performans, a skakači izveli tradicionalni skok bez aplauza, sve u znaku pijeteta prema onima koji su izgubili svoje živote u ratovima.

Nakon toga, na verandi Mehmed Koskine džamije, u organizaciji Centra za mir po treći put biće upriličeno potpisivanje “Mostarske povelje mira” od strane spomenutih gostiju.

Foto: NAP

Osim toga, bit će dodijeljena i tradicionalna priznanja “Mostar Peace connection” pod sloganom “Mostar ne zaboravlja prijatelje”. Riječ je o osobama koje su, svaka na svoj način, zadužili grad Mostar, te će određeni broj osoba dobiti Mimar priznanje.

Foto: NAP

Sve spomenuto je organizirano u znaku mira, suradnje i pružanju ruku. Nakon toga, u 21 sati na platou ispod Starog mosta, umjetničko društvo “Mostarske kiše“ održat će jubilarni koncert kojim će obilježiti 20 godina uspješnog rada i djelovanja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.