BiH

U cilju zaštite zdravlja učenika

Školama u KS-u preporučeno da odgode putovanja izvan BiH

27/02/2020

Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade KS Zineta Bogunić je izjavila da je Ministarstvo u stalnom kontaktu sa svim nadležnim institucijama, da prati njihove upute te u skladu s njima pravovremeno informiše odgojno-obrazovne ustanove u Kantonu Sarajevo

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo preporučilo je školama u KS-u da odgode putovanja učenika izvan Bosne i Hercegovine, kao najbolju odluku u vezi sa trenutnom situacijom korona virusa u svijetu, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Danas smo dobili i naredbu Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva u kojoj se, između ostalog, preporučuje školama da otkažu ekskurzije i organizovana putovanja u Italiju, radi sigurnosti učenika i nastavnika. Molimo škole da se pridržavaju ovih preporuka”, kazala je ministrica za obrazovanje, nauku i mlade KS Zineta Bogunić.

Naglasila je da je Ministarstvo u stalnom kontaktu sa svim nadležnim institucijama, da prati njihove upute te u skladu s njima pravovremeno informiše odgojno-obrazovne ustanove u Kantonu Sarajevo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.