Brčko

Skraćen rok izolacije, javna okupljanja do 50 osoba

Sinisa Milic_brcko

Šta je također donio niz naredbi kojima su definirane epidemiološke preporuke u svrhu zaštite korisnika usluga i zaposlenih u gospodarskim subjektima koji počinju s radom u ponedjeljak, 11. maja, ali i za one koji će početi raditi u narednom periodu

Komandant Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH, gradonačelnik Siniša Milić, donio je naredbu kojom se skraćuje rok izolacije s 28 na 14 dana trajanja.

“Osobama kojima je izdano rješenje o izolaciji od 28 dana skraćuje se na 14 dana. Ova naredba stupa na snagu 9. maja 2020. godine”, priopćili su iz Štaba.

Donesena je i naredba o zabrani javnog organiziranog okupljanja i zajedničkog kretanja u broju većem od 50 osoba na javnim mjestima i otvorenim i zatvorenim javnim površinama.

Sudionici dozvoljenog okupljanja dužni su se pridržavati epidemioloških mjera, odnosno fizičke distance od dva metra udaljenosti te nošenja zaštitne maske i rukavica.

Šta je također donio niz naredbi kojima su definirane epidemiološke preporuke u svrhu zaštite korisnika usluga i zaposlenih u gospodarskim subjektima koji počinju s radom u ponedjeljak, 11. maja, ali i za one koji će početi raditi u narednom periodu.

Preporuke se odnose na rad ugostiteljskih objekata, frizerskih i kozmetičkih salona, objekata za priređivanje igara na sreću, trgovina u sklopu tržnih centara i tržnice Arizona, te teretana i fitnes klubova, navodi se u priopćenju.