BiH

ANPR kamere

Skupio 87 kazni zbog vožnje neregistrovanog vozila

09/03/2021
FOTO: Ilustracija

ANPR kamere imaju mogućnost automatskog prepoznavanja registarskih tablica

Nove ANPR kamere, koje su postavljene širom Republike Srpske, evidentirale su vozača koji je uspio skupiti čak 87 kazni zato što je vozio neregistrovani automobil, potvrđeno je za Srpskainfo.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Mirna Miljanović, rekla nam je da je ovaj vozač rekorder po brojnu dobijenih kazni zbog isteka registracije, što znači da se taj vozač 87 dana u saobraćaju kretao neregistrovanim vozilom.

– Kada je riječ o firmama, najviše kazni skupilo je jedno preduzeće, čija su neregistrovana vozila evidentirana 48 puta, što znači da su u saobraćaju upravljali neregistrovanim vozilima 48 dana – pojasnila je Miljanovićeva.

Ona je dodala da je najviše neregistrovanih vozila evidentirano na području Banjaluke, gdje je istovremeno i najviše registrovanih vozila u Republici Srpskoj.

Prve ANPR kamere u Republici Srpskoj postavljene su krajem januara prošle godine na području Jahorine i Pala, za potrebe obezbjeđenja Zimske olimpijade mladih.

Iz MUP RS su ranije pojasnili da ANPR kamere imaju mogućnost automatskog prepoznavanja registarskih tablica, dok kamere nemaju mogućnost detekcije prekršaja korištenja mobilnog telefona i nevezivanja pojasa u vozilu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.