Skupljaju kišnicu jer nemaju vodu: Ovo je muka od života

kisnica

“Molimo Boga da padne kiša, pa da imamo vode”, kažu mještani Boškovića iz Laktaša.

Ne pamte kažu, kad je voda tekla iz slavina. Zato moraju da se snalaze kako znaju, pa većina skuplja kišnicu ili odlazi do kilometrima udaljenih bunara po vodu.

Burad ispod oluka, ATV je zatekla i kod Trivića u čijoj kući živi i troje djece.

“Ovo je muka od života”, požalila se Ivana Trivić.

“Kada je kišno doba, nama je super. Kada nema kišnice, onda se borimo ili kupujemo vodu ili dovlačimo odnekud. Znači, na sve moguće načine skupljamo vodu. Moram prokuhavati kišnicu. Kada je sijeg, ima slučajeva tu u komšiluku gdje tope snijeg da bi imali vode, ako ništa samo da se operu, priča Ivana Trivić.

“Šta će mi česme, kad ne rade”, priča Zvjezdana. Nije joj jasno, kako niko od nadležnih nije došao da vidi kako žive u Boškovićima, nedaleko od centra Laktaša.

“Posuđujemo vodu iz komšiluka, dovlačimo iz Drugovića, kupujemo. Međutim, tome je više došlo da se ne može. Pravimo kišnicu sa oluka, kuvam vodu non-stop radi djece, djeca se svako malo razbole. Opština navodno nema dovoljno novca da se taj projekat uradi. Ali što kažu, 21. vijek je, trebali bi svi da nešto imamo”, rijeći su Zvjezdane Trivić.

Istina je da nemamo novca”, kažu opštinske vlasti koje su pomoć zatražile i od Evropske Investicione banke.

Iz opštine Laktaši priznaju da nisu uradili ništa kako bi mještanima Boškovića obezbijedili vodu. Zbog nedostatka sredstava, sve je ostalo samo na projektnoj dokumentaciji.

https://www.youtube.com/watch?v=MzgjJ8y7VqU