Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skupovi u Živinicama, Srebreniku i Gradačcu: SDP ima jasnu viziju razvoja BiH

zivicine sdp
Skup SDP-a u Živinicama

Pred velikim brojem okupljenih simpatizera i članova u Živinicama, Srebreniku i Gradačcu Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine nastavila je sa prezentacijama svog Izbornog programa.

Na Programskim konvencijama u ovim gradovima predstavljen je Izborni program u kojem je jasno opisana vizija razvoja lokalnih zajednica. U jednom od dijelova Programa nudi se rješenje pitanja stanovanja za porodice koje nemaju riješeno pitanje stambenog zbrinjavanja.

SDP BIH smatra da je država dužna poduzeti odgovarajuće korake na omogućavanju građanima lakšeg i bržeg rješavanja ovog problema, putem različitih programa stambene
izgradnje i povoljnog kreditiranja. SDP BiH će predložiti izmjene i dopune Zakona o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova FBiH, kojim se mogućnost dodjele stanova u organima lokalne samouprave daje isključivo državnim službenicima.

„Upravo su Živinice i Srebrenik jedne od najboljih opština u BiH, a sve zato što su ove općine vodili načelnici iz SDP-a. Sada je upravo vrijeme da se ove općine vrate u okrilje socijaldemokratske porodice. Gradačac je najbolji primjer uspješne općine, upravo zato što je na njenom čelu Edis Dervišagić, čovjek koji je u četverogodišnjem preporodio ovu općinu. Na primjeru ove općine se najbolje vidi naša vizija razvoja čitave BiH“, rekao je predsjednik SDP Enver Bijedić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP Tuzla, okupljenim je naveo da je Tuzlanski kanton bastion SDP-a, što će biti dokazano i na sljedećim lokalnim izborima.

Sa skupa u Gradačcu

Sa skupa u Gradačcu

„Iako aktuelna kantonalna vlast čini sve da za svoje neuspjehe optuži kadrove SDP-a,
evidentno je da svakim danom SDP raste i da ćemo uspjeti povratiti sve općine koje smo
izgubili u proteklom periodu“, naveo je Bijedić.

Edis Dervišagić, aktuelni načelnik Općine Gradačac i kandidat SDP BiH za ovu funkciju, u svom obraćanju naveo je dosadašnje završene projekte u ovoj Općini.

„Za ove četiri godine imamo šta položiti pred građane, jer smo uradili mnogo onoga što smo naveli da ćemo uraditi. Najbolji dokaz tome je da danas imamo 1.000 više zaposlenih građana, u odnosu na dan kad smo preuzeli mandat. Upravo to će nam biti i glavna vodilja i u narednom mandatu, jer znamo kako ćemo zaposliti još građana naše općine“, dodao je Dervišagić.

Mirza Kešetović, predsjednik OO SDP Srebrenik i kandidat za načelnika ove općine, naveo je da SDP ulazi mnogo jače u lokalne izbore u ovoj općini, nego što je to bio slučaj na vanrednim izborima prije dvije godine.

„Ovo su presudni izbori za SDP u Srebreniku, ali ničega se ne bojimo, jer već imamo veliku podršku naših članova iz svih dijelova općine. Nažalost, aktuelni načelnik je do sada u svim segmentima općine napravio zastoj, a osim potrošenog vremena i potrošenih budžetskih sredstava, nije uradio ništa konkretno“, smatra Kešetović.

Amila Hodžić, predsjednica OO SDP Živinice, smatra da će kandidat SDP za načelnika Samir Kamenjaković biti novi načelnik ove općine.

„U posljednje vrijeme mnogo radimo na pripremama za lokalne izbore, od promocije našeg
programa, pa sve do promocije našeg kandidata. Naš izborni cilj je osvojiti načelničko
mjesto, povećati broj vijećnika i učiniti SDP nezaobilaznim faktorom u našoj općini“, zaključila je Hodžić.