Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

na redovnoj sjednici

Skupština Brčko distrikta usvojila Nacrt zakona o budžetu

sjednica Skupštine brcko

Skupština je donijela odluku o održavanju stručne i javne rasprave 31. oktobra i 14. novembra 2019. godine

Zastupnici Skupštine Brčko distrikta BiH na redovnoj sjednici u srijedu usvojili su Nacrt zakona o budžetu Brčko distrikta BiH.

Direktor Direkcije za finansije Mato Lučić rekao je kako je novi zakon o budžetu rađen na temelju srednjoročnog programa obveza Brčko distrikta u pogledu europskih integracija za razdoblje 2015. – 2020. godina i Strategije upravljanja javnim finansijama za razdoblje 2017. – 2020. godina, saopćeno je iz Skupštine distrikta.

Dodao je kako ima puno razloga da se Zakon o budžetu promijeni kako bi se učinkovitije, transparentnije i bolje upravljalo financijama Brčko distrikta.

Skupština je donijela odluku o održavanju stručne i javne rasprave 31. oktobra i 14. novembra 2019. godine.

Na sjednici je u prvom čitanju usvojen i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Direkciji za finansije i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Trezoru. Izmjene tih zakona usvojene su kao prateći zakoni usvojenog Nacrta zakona o budžetu.

Nacrt zakona o dopuni Zakona o fiskalnim sustavima po žurnom postupku, koji je predviđao odlaganje primjene fiskalizacije u odvjetničkoj djelatnosti u razdoblju od godinu dana, nije dobio potrebnu većinu.

Nakon usvajanja Nacrta zakona o dopuni Zakona o javnoj imovini u prvom čitanju sjednica je prekinuta zbog nedostatka kvoruma.