BiH

konaković zakasnio

Skupština KS “ekspresno” izglasala: Kantonalna Vlada pada 29. januara?

23/01/2020

Za izbor Mirze Čelika u rukovodstvo Skupštine KS prema prijedlogu Kluba Bošnjaka glasalo je 18 zastupnika SDA, SBB-a, DF-a i BOSS-a.

Skupština Kantona Sarajevo danas je s 18 glavosa za “za”, 12 “protiv”,  i tri “suzdržana” potvrdila da će 29. januara biti održana sjednica Skupštine na kojoj će biti Prijedlog za glasanje o nepovjerenju Vladi KS.

Također je sa 18 glasova „za“, jedan „protiv“ i 14 „suzdržanih“ donesena Odluka o potvrđivanju kandidata iz Kluba Bošnjaka u rukovodstvo Skupštine KS Mirze Čelika.

Sjednicu je sazvala i otvorila Danijela Kristić (Narod i Pravda), koja je nakon toga dala ovlasti Smiljani Viteškić da predsjedava ovom sjednicom.

Naime, na sastanku kojeg su 20. januara održala dva politička bloka, Stranka demokratske akcije (SDA), Savez za bolju budućnost (SBB) i Demokratska fronta (DF) te Naroda i Pravda (NiP), Naša stranka (NS), Nezavisna bosanskohercegovačka lista (NBL) i samostalni zastupnici, dogovoreno je da će glasanje o nepovjerenju Vladi biti održano 29. januara.

Taj datum, zastupnici su danas potvrdili na sjednici.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.