BiH

redovna sjednica

Skupština KS raspravlja o Finansijskom planu Zavoda zdravstvenog osiguranja

23/04/2020

Bit će razmatrana i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o izvršavanju Finansijskog plana ZZO KS za 2020. godinu

Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Izmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo (ZZOKS) za 2020. godinu bit će danas na dnevnom redu sjednice Skupštine KS.

Bit će razmatrana i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o izvršavanju Finansijskog plana ZZO KS za 2020. godinu.

Kako je na sjednici Kolegija Skupštine KS dogovoreno, na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o inspekcijama KS, Prijedlog odluka o dodjeli javnih priznanja KS, kao i Program obilježavanja Dana Kantona Sarajevo od 2.do 9. maja ove godine godine.

Također će biti razmatran i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti za potpisivanje ugovora o kupoprodaji nekretnina u skladu sa članom 23. Zakona o eksproprijaciji FBiH u svrhu izgradnje saobraćajnice I transverzale, dionica Kranjčevićeva-Bare-Hotonj.

Pred zastupnicima je i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti za zaključivanje Ugovora o prenosu prava vlasništva i posjeda na nekretninama između Zavoda za izgradnju KS s jedne strane i KJKP “Pokop” d.o.o. Sarajevo s druge strane, bez naknade.

Na dnevnom redu Skupštine KS je i Prijedlog Programa rada te skupštine za 2020. godinu, kao i nekoliko informacija Vlade i Štaba civilne zaštite KS o poduzetim aktivnostima po resorima u vezi s provođenjem mjera radi sprečavanja širenja koronavirusa, te informacija o ublažavanju posljedica pandemije koronavirusa na privredu u KS s prijedlogom mjera.

Kako je i najavljeno, sjednica Skupštine KS bit će održana online zbog proglašenog stanja nesreće. U slučaju ostvarivanja adekvatnih tehničkih uvjeta za njeno emitiranje uživo, putem TVSA, građani će biti blagovremeno informirani, saopćeno je iz Press službe KS.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.