Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

30. oktobar

Skupština KS zasjeda krajem oktobra, evo šta je na dnevnom redu

skupstina ks

Predviđeno je razmatranje niza tačaka

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo zakazana je za 30. oktobar kada bi zastupnici trebali razmatrati prijedlog izmjena i dopuna Zakona o državnoj službi u Kantonu Sarajevo kao i Nacrt  zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama.

Ova zakonska rješenja uslijedila su nakon redovnog informisanja Skupštine o stanju i mjerama sanacije u preduzećima  “GRAS” i “Vodovod i kanalizacija”.

Od Skupštine će se tražiti saglasnost na kupoprodajne ugovore u stambeno poslovnim objektima u naseljima Šip (općina Centar)  i Rosulje (Općina Vogošća).

“Skupština KS će se izjašnjavati i o Ugovoru o zakupu restorana i ljetne bašte u sklopu Informativnog centra na Bijambarama između JU za zaštićena prirodna područja KS kao zakupodavca i UR Fast Food Bistro “Oaza Dino” kao zakupca koji je izabran putem Javnog oglasa.

Predviđeno je i razmatranje niza tačaka kojim će se uskladiti i urediti statusne promjene kantonalnih javnih komunalnih preduzeća, te ustanova “Apoteke Sarajevo”, Zavod za hitnu medicinsku pomoć i Opća bolnica “ Prim.dr Abdulah Nakaš”, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.