Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

posebna sjednica

Skupština RS-a o setu zakona o povećanju plata budžetskih korisnika

nsrs fena (1)

Pred zastupnicima NSRS je Prijedlog zakona o platama zaposlenih osoba u javnim ustanovama u oblasti zdravstva RS, Prijedlog zakona o platama zaposlenih u javnim službama RS, kao i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda RS, koji bi trebali biti doneseni po hitnom postupku

Zastupnici Narodne skupštine Republike Srpske danas na posebnoj sjednici razmatraju set zakona o povećanju plata budžetskih korisnika u Republici Srpskoj.

Pred zastupnicima NSRS je Prijedlog zakona o platama zaposlenih osoba u javnim ustanovama u oblasti zdravstva RS, Prijedlog zakona o platama zaposlenih u javnim službama RS, kao i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda RS, koji bi trebali biti doneseni po hitnom postupku.

Također će po hitnom postupku biti razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u RS, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture RS, te Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u organima uprave RS.

I Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa RS su u proceduri po hitnom postupku.

Također, pred zastupnicima jePrijedlog odluke o izmjeni Odluke o dugoročnom zaduživanju RS za 2022. godinu.

Glasanje će biti održano odmah po okončanju rasprave o apsolviranim tačkama dnevnog reda. Odlučeno je da se o prijedlozima zakona o povećanju plata vodi objedinjena rasprava, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću NSRS.