Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u periodu od 2009. do 2020.

Skupština RS-a traži od Inzka da u roku od 90 dana dostavi izvještaj o radu

nsrs

“Narodna skupština RS-a traži od Visokog predstavnika u BiH da sačini Izvještaj o radu za period od 1995. – 2020. godine, i da u roku od 90 dana dostavi Narodnoj skupštini RS-a na razmatranje”, jedan je od zaključaka među usvojenim zaključcima koje je predložio Klub poslanika SNSD-a

Narodna skupština bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska večeras je u prvom nastavku 14. redovne sjednice usvojila tri Zaključka u vezi razmatranja Informacije u vezi sa zahtjevom za podnošenje izvještaja visokog predstavnika o sprovođenju civilne implementacije mirovnog sporazuma u Bosni i Hercegovini za period 2009. – 2020. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

“Narodna skupština RS-a traži od Visokog predstavnika u BiH da sačini Izvještaj o radu za period od 1995. – 2020. godine, i da u roku od 90 dana dostavi Narodnoj skupštini RS-a na razmatranje”, jedan je od zaključaka među usvojenim zaključcima koje je predložio Klub poslanika SNSD-a.

Narodna skupština usvojila Informaciju u vezi sa zahtjevom za podnošenje izvještaja visokog predstavnika o sprovođenju civilne implementacije mirovnog sporazuma u BiH za period 1995. – 2020. godine.

“Članom 2. tačka 1. stav f Aneksa H Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH je propisano da će Visoki predstavnik vezano za zadatke koji su navedeni u sporazumu izvještavati periodično o napretku u sprovođenju mirovnog sporazuma (vezano za sporazum) Ujedinjenje narode, Evropsku uniju, SAD, Rusku Federaciju i druge zainteresovane vlade, strane i organizacije”, zaključeno je na sjednici.

Zaključak stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u “Službenom glasniku RS-a”.

Pored toga usvojen je i zaključak koji je predložio Klub poslanika PDP-a kojim se Predsjedništvo Narodne skupštine zadužuje da u roku od 30 dana formira Organizacioni odbor za obilježavanje 30 godina postojanja i rada ove institucije.

“Usvojen je i zaključak Kluba poslanika Ujedinjene Srpske kojim se od predstavnika međunarodne zajednice traži da svojim autoritetom spriječe najavljeno imenovanje novog Visokog predstavnika i omoguće zatvaranje Kancelarije visokog predstavnika u 2021. godini”, saopšteno je iz Narodne skupštine RS-a.

Narodna skupština usvojila je Odluku o usvajanju Plana parcelizacije za autoput Banjaluka – Prijedor, po skraćenom postupku, te Deklaraciju o zaštiti rijeka u RS-u uz prihvaćene amandmane klubova poslanika.