Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zasjedanje danas

Skupština RS ponovo o rebalansu budžeta, plan je povećati ga za još 128 miliona KM

narodna-skupstina-republike-srpske-nsrs-aa (3)

Okvir Drugog rebalansa iznosi četiri milijarde 510 miliona KM, što predstavlja uvećanje od 128 miliona KM, odnosno povećanje od 2,9 posto u odnosu na rebalans Budžeta za 2022. godinu

Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) bi na posebnoj sjednici zakazanoj za danas trebalo da, po hitnom postupku, razmatra Prijedlog drugog rebalansa Budžeta Republike Srpske za 2022. godinu, koji je utvrdila Vlada RS-a.

Okvir Drugog rebalansa iznosi četiri milijarde 510 miliona KM, što predstavlja uvećanje od 128 miliona KM, odnosno povećanje od 2,9 posto u odnosu na rebalans Budžeta za 2022. godinu. Predloženi Drugi rebalans Budžeta je za 486 miliona KM veći u odnosu na Budžet za 2022. godinu.

Ministrica finansija u Vladi RS Zora Vidović je na pres-konferenciji nakon sjednice Vlade kazala da su bili u prilici da donesu i drugi rebalans ove godine, a razlog je vrlo visoka inflacija koja je zadesila čitav svijet u 2022. godini. Podsjetila je da je prvi rebalans bio u maju mjesecu.

Narodna skupština RS-a bi također trebalo da, po hitnom postupku, razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju Budžeta RS za 2022. godinu, koji je utvrdila entitetska vlada.