BiH

Zasjedaju danas

Skupština RS razmatra izmjene Zakona o štrajku, te stanju u bankarskom sektoru

07/10/2019

Na dnevnom redu su i izvještaji o poslovanju Investiciono - razvojne banke, Regulatorne komisije za energetiku, Garantnog fonda, Komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti, kao i o radu Radio-televizije RS za 2017. i 2018. godinu

Razmatranjem izmjenama i dopunama Zakona o štrajku u danas će biti nastavljena sjednica Narodne skupštine RS.

Među preostalim tačkama drugog nastavka 6.redovne sjednice su strategije o razvoja preduzetništva žena, unapređivanje položaja starijih osoba, te razvoju elektronske uprave u RS za period 2019. – 2022. godina.

Poslanici bi trebalo da razmatraju izvještaje o stanju u bankarskom sistemu u tom bh. entitetu, osiguranju, tržištu hartija od vrijednosti za 2018. godinu, te između ostalog, izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS o provedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta RS u 2018..

Na dnevnom redu su i izvještaji o poslovanju Investiciono – razvojne banke, Regulatorne komisije za energetiku, Garantnog fonda, Komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti, kao i o radu Radio-televizije RS za 2017. i 2018. godinu.

Bit će riječi i o informacijama o dugu RS na kraju prošle godine, te implementaciji Strategije za suzbijanje nasilja u porodici, kao i Prijedlogu odluke o kriterijumima za ocjenu stepena razvijenosti jedinica lokalne samouprave u RS-u.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.