BiH

redovna sjednica

Skupština RS sutra o smjeni Čubrilovića, zaduženjima i novom poslovniku

15/06/2020

Na predloženom dnevnom redu je 36 tačaka, među kojima 17 prijedloga zakona te, između ostalog, odluke o prihvatanju zaduženja RS kod Evropske investicione banke po projektima "Vodovod i kanalizacija u RS" i mjere zaštite od poplava u RS

Redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), na čijem dnevnom redu je zahtjev Srpske demokratske stranke (SDS) za razrješenje predsjednika parlamenta Nedeljka Čubrilovića, zakazana je za sutra u Banjoj Luci.

Čubrilović je ranije rekao da svako ima pravo da predlaže određene inicijative, pa i smjenu rukovodstva parlamenta, dok u Klubu SDS-a smatraju da je zoupotrijebio položaj tokom vanrednog stanja te učestvovao u donošenju odluka i uredbi kojim se derogira rad entitetskog parlamenta.

Na predloženom dnevnom redu je 36 tačaka, među kojima 17 prijedloga zakona te, između ostalog, odluke o prihvatanju zaduženja RS kod Evropske investicione banke po projektima “Vodovod i kanalizacija u RS” i mjere zaštite od poplava u RS.

Pred poslanicima bi trebalo da se nađe i novi poslovnik, koji se već duže vrijeme usaglašava, s tim da o tom dokumentu i dalje postoje suprostavljeni stavovi.

Očekuje se i rasprava o Prijedlogu programa rada parlamenta za ovu godinu, izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika te Prijedlogu zakona o visokom obrazovanju čiji je cilj usklađivanje domaćeg sistema sa promjenama u evropskom visokom obrazovanju.

Za razmatranje su predložene i izmjene i dopune zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, osnovnom i srednjem obrazovanju i vaspitanju, po hitnom postupku.

Sjednica će biti održana u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske uz poštivanje mjera koje su propisane u borbi protiv virusa korona.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.