Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nova saziv, stara imena

Skupština SBK-a raspravlja o novoj Vladi, Lendo se obratio zastupnicima

novi saziv skupštine sbk

Obraćajući se zastupnicima, mandatar Tahir Lendo (SDA) kazao je da kandidati za članove Vlade imaju bogato iskustvo i značajne rezultate u dosadašnjem radu.

Skupština Srednjobosanskog kantona (SBK) razmatra Prijedlog odluke o potvrđivanju novog saziva Vlade, koju bi, u predstojećem mandatu, trebali činiti SDA i koalicija stranaka okupljenih oko HDZ-a BiH.

Prema prijedlogu kandidata za članove Vlade, koji je Skupštini dostavio mandatar Tahir Lendo, SDA je dobila poziciju premijera i tri ministarska mjesta, dok su stranke okupljene oko HDZ-a BiH dobile pet ministarskih pozicija.

Obraćajući se zastupnicima, mandatar Tahir Lendo (SDA) kazao je da kandidati za članove Vlade imaju bogato iskustvo i značajne rezultate u dosadašnjem radu.

– Oni su spoj iskustva i mladosti i siguran sam da će dati svoj maksimum i najbolje odgovore – kazao je Lendo.

Govoreći o prioritetima Vlade u sljedeće četiri godine, naglasio je da će to, među ostalim, biti održavanje političke i ekonomske stabilnosti, vladavine prava, te sigurnosti i jednakosti svih naroda i građana.

Lendo je najavio da su pred Vladom zadaci reforme županijske uprave, smanjenja deficita u proračunu, te rješavanje određenih nameta koji opterećuju gospodarstvo.

– Očekujem da ćemo već u 2019. godini postat jedno veliko gradilište kad je riječ o putnoj infrastrukturi – kazao je Lendo, istaknuvši da će Vlada nastaviti i s ulaganjima u zdravstvo i obrazovanje.

Iz SDA za ministra privrede kandidiran je Nisvet Hrnjić, za ministra prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova Amir Šečibović, dok je za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ponovo predložen Salkan Merdžanić.

Iz bloka stranaka okupljenih oko HDZ-a BiH za ministra zdravstva i socijalne politike predložen je Anto Matić, Bojan Domić za ministra obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, Feliks Vidović, kao i u proteklom sazivu, kandidat je za ministra unutarnjih poslova, Zorana Marković za ministra pravosuđa, dok je za ministricu financija predložena Mirjana Plavčić.