Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skupština Srebrenice raspravlja o budžetu, odbornici SDA/SBiH napustili sjednicu

BiH

Сребреница – СО – сједница

Pet odbornika SDA i Stranke za BiH Alija Tabaković, Begija Smajić, Nedib Smajić, Almir Muminović i Almir Dudić napustili su sjednicu Skupštine općine Srebrenica koja se danas održava u tom gradu.

Saopćili su da ne žele učestvovati u “izdaji interesa bošnjačkog naroda i genocida”.

– Obavještavamo javnost da smo mi, odbornici SDA i SBiH, povratnici u Srebrenicu, napustili današnje zasjedanje Skupštine općine Srebrenica, jer ne prihvatamo politiku koja je protiv interesa bošnjačkog naroda i žrtava genocida, kao i svih građana Srebrenice. Ne želimo učestovati u legitimisanju takve politike – naveli su ovi odbornici u saopćenju za javnost.

Dodaju između ostalog da “nikad neće pristati na ponižavanja kojim predsjednik SDA Srebrenica Hamdija Fejzić, dodvoravajući se koalicionim partnerima, genocid naziva ‘velikom tragedijom’, ponižavajući same žrtve genocida, ali i njihove porodice”.

Pozivaju više zvaničnike SDA i SBiH da se ponovo uključe u rješavanje problema Bošnjaka u Srebrenici, ali i Podrinju kako u skorije vrijeme ne bi doživjeli situaciju iz Cerske, Jusića, Žepe i drugih mjesta gdje su Bošnjaci dovedeni u poziciju kome dati povjerenje, bošnjačkim ili srpskim političkim predstavnicima.

Odbornici Skupštine općine Srebrenica usvojili su danas na sjednici Program rada Skupštine za narednu godinu, a u nastavku je raspravljano o prijedlogu budžeta za 2017. godinu.

Odbornici i klubovi političkih stranaka imali su različite amandmane, a u toku je pauza radi njihovog usaglašavanja.

Na dnevnom redu sjednice je i razrješenje i imenovanje skupštinskih radnih tijela i komisija te odluka o visini odborničkog dodatka.