sedam tačaka

Skupština ZDK-a danas o pokretanju novih studijskih programa na UNZE-u

180219_skupstinazdk2

Zbog zaštite zdravlja svih učesnika te kako bi u skupštinskoj sali bilo prisutno što manje osoba, novinari će izjave od učesnika sjednice uzimati ispred zgrade Skupštine i Vlade ZDK

Zastupnici u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona (SZDK) danas će zasjedati drugi put od proglašenja pandemije koronavirusa, a predviđeno je da se na dnevnom redu nađe ukupno sedam tačaka.

Osim usvajanja elaborata i odluka o pokretanju trećeg ciklusa studijskog programa Poslovna ekonomija na Ekonomskom fakultetu, zatim drugog ciklusa programa Mehatronika na Mašinskom fakultetu i Arapski jezik i književnost na Islamsko-pedagoškom fakultetu Univerziteta u Zenici, zastupnici će danas razmatrati i Prijedlog odluku o imenovanju vršioca dužnosti Kantonalnog pravobranioca ZDK-a.

Na dnevnom redu je i Informacija o bezbjednosti na području ZDK-a, Izvještaj o radu Ureda za pritužbe javnosti te Izvještaj o radu Nezavisnog odbora za izbor i reviziju za 2019. godinu.

Na sjednici bi zastupnički mandat trebao preuzeti i Enes Piljug iz Kaknja, koji je bi trebao naslijediti nedavno preminulog zastupnika SDP-a Rifata Delića iz Zavidovića. Piljug je, naime, bio sedmi na listi SDP-a za Skupštinu ZDK-a na Općim izborima 2018. godine, na kojima je ta stranka osvojila šest mandata.

Zbog zaštite zdravlja svih učesnika te kako bi u skupštinskoj sali bilo prisutno što manje osoba, novinari će izjave od učesnika sjednice uzimati ispred zgrade Skupštine i Vlade ZDK.