Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

Sladić otkrio kad se očekuje vrhunac junskog toplotnog vala

nedim sladic prognoza
Foto: Screenshot/Facebook
Ilustracija

Federalni hidrometeorološki zavod BiH donosi i prognozu vremena za naredne dane u našoj zemlji

Narednih dana u BiH se očekuje toplotni val. Sve je prokomentarisao i najpoznatiji bh. meteorolog Nedim Sladić, koji je pojasnio i kad se očekuje “vrhunac vrućine”.

“Vrhunac vrućine izgledan je u subotu, 22. juna 2024. Pad temperature zraka na primjerene junske vrijednosti očekujemo od 23. juna 2024. U prilogu očekivane dnevne temperature zraka od 18. do 21.06.2024. Intenzivan da, ali ne i tako dug trajanjem”, napisao je Sladić.

Vrijeme narednih dana u BiH

Federalni hidrometeorološki zavod BiH donosi i prognozu vremena za naredne dane u našoj zemlji.

Danas je prije podne u Bosni i Hercegovini bilo pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 11:00 sati (°C): Bjelašnica 14; Ivan Sedlo 21; Sokolac 23; Bugojno, Livno i Srebrenica 24; Neum i Sarajevo 25; Bihać, Drvar, Sanski Most, Široki Brijeg, Tuzla i Zvornik 26; Banja Luka, Doboj, Prijedor i Trebinje 27; Bijeljina, Gradačac i Zenica 28; Mostar 29°C;

U drugom dijelu dana u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima je moguć rijedak lokalni pljusak na istoku, sjeveroistoku i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini sunčano i vruće. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 37°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini sunčano i vruće. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 37°C, na jugu zemlje do 39°C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39°C.