I turisti su tu

Slavlje bez pokrića: Bosna i Hercegovina veselo ušla u 2022. godinu

FNA_156090

Mostarce i njihove goste u novu je godinu uvela Indira Levak, a njoj se na pozornici u ponoć pridružio mostarski gradonačelnik Mario Kordić

Bosna i Hercegovina je u novu, 2022. godinu ušla uz organizirane proslave na gradskim trgovima i vatromet. Od većih gradova izuzetak je bilo tek Sarajevo, gdje zbog epidemiološke situacije nije bilo organiziranog dočeka Nove godine, ali je zato slavljenička atmosfera bila u brojnim ugostiteljskim objektima u ovom gradu. Priređen je i višeminutni vatromet na više lokacija u Sarajevu.

Prema informacijama turističkih organizacija, izostanak strogih restriktivnih mjera rezultirao je većim dolaskom turista iz inozemstva, a posebno iz susjednih zemalja na doček Nove godine u BiH.

Veliki broj turista evidentiran je u većim gradskim centrima i na planinama.

Doček u Mostaru

Nekoliko hiljada građana dočekalo je novu 2022. godinu na otvorenom u Mostaru.

Mostarce i njihove goste u novu je godinu uvela Indira Levak, a njoj se na pozornici u ponoć pridružio mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

On je poželio svojim sugrađanima i svim stanovnicima Bosne i Hercegovine sretnu i uspješnu 2022. godinu.

Novogodišnja noć u Zenici i ZDK protekla bez incidenata i saobraćajnih nesreća

Neuobičajeno toplo vrijeme za ovo doba godina, kao i činjenica da je doček na otvorenom u Mostaru organiziran praktično bez ikakvih epidemioloških mjera privukao je veliki broj ljudi.

Pored Mostarki i Mostaraca  novo ljeto su u gradu na Neretvi dočekali i brojni gosti iz Dalmacije i susjednih gradova.

Doček u Zenici

Građani Zenice u novu, 2022. godinu ušli su velikim vatrometom i koncertom muzičara Isaka Šabanovića i Mahira Mulalića na glavnom gradskom trgu.

Nekoliko hiljada stanovnika tog i okolnih gradova, kao i gostiju iz inozemstva, veselilo se na zajedničkom dočeku, na kojem im se, poslije ponoći, prigodnim govorom obratio gradonačelnik Fuad Kasumović. On je svima čestitao Novu godinu te poželio svaku sreću i uspjeh.

Mirna novogodišnja noć u Sarajevu, zabilježene manje intervencije vatrogasaca i Hitne pomoći

Grad Zenica je, u sklopu već tradicionalnog Zimskog festivala “ZE-ADVENTURE”, protekle dvije sedmice na tom mjestu organizirala brojne muzičke i kulturne sadržaje, a u prednovogodišnjoj noći, u četvrtak, 30. decembra, veliki koncert održao je i Željko Samardžić.