Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Slijedi period nižih temperatura, moguće i nepogode. Nakon toga ponovo vrućine

Izvor: Bhmeteo

Početak sedmice donosi sve veću destabilizaciju atmosfere

U Bosni i Hercegovini će danas biti promjenljivo oblačno vrijeme sa prolaznom slabom kišom ili lokalnim pljuskom praćenim grmljavinom.

Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar će oslabiti.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C.

U Sarajevu većinom umjerena naoblaka. Prijepodne prolazno može pasti malo kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ).

Prolazna kiša

Sutra u jutarnjim i prijepodnevnim satima u Krajini i na zapadu zemlje mjestimično može biti prolazne kiše. Kasnije tokom dana posvuda bi se zadržalo pretežno sunčano i suho vrijeme uz pojačan jugo. Malo niže dnevne temperature u odnosu na danas, javlja BHmeteo.

Navečer se očekuje prodor hladne fronte sa sjevera, uz koji bi tokom noći na utorak u Krajini i na sjeveru Bosne bilo mjestimično kiše i pljuskova sa grmljavinom.

Početak sedmice donosi sve veću destabilizaciju atmosfere. U periodu od utorka pa do petka izrazito nestabilno vrijeme nad većim dijelom zemlje uz mjestimično kišu i pljuskove sa grmljavinom. Poseban osvrt na sjevernije dijelove naše zemlje gdje su u tom periodu moguće mjestimično jače nepogode.

Prema jugu naše zemlje, u Hercegovini, najmanje padavina i tu će većinom i dalje biti sušno i vruće vrijeme.

Vrućina će od ponedjeljka većinom popuštati. Osvježenje će se najviše osjetiti na izmaku nestabilnog perioda, u četvrtak i petak, opet najviše u sjevernim dijelovima zemlje. To osvježenje bi bilo samo nakratko, a prema trenutnim prognozama od sljedećeg vikenda se očekuje stabilnije vrijeme i povratak vrućeg vremena uz moguće još više temperature nego ove sad.

Prognoza za naredne dane

U utorak djelimično vedro i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jači pljuskovi se očekuju u Bosni uz lokalnu pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C.

U srijedu djelimično vedro i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 29°C.

U četvrtak djelimično vedro i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C.