Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slučaj Lejle Zvizdić: Sud presudio u korist poliklinike “Karabeg”

BiH

lejla

Općinski sud Sarajevo je danas u potpunosti odbio zahtjev Lejle Zvizdić i naložio da Privatnoj zdravstvenoj ustanovi, hirurškoj poliklinici “Karabeg” nadoknadi troškove postupka.

– Ovom presudom trebala je biti prekinuta višemjesečna medijska hajka koju je Zvizdić vodila protiv klinike i ključnih doktora ove ustanove. Nažalost, i pored donesene sudske presude, Zvizdić i dalje nastavlja da iznosi neistine i kleveće ne samo doktore i osoblje klinike, već i špekulira o vjerodostojnosti odluke Suda te kompetentnosti i samostalnosti pri donošenju odluke sudinice koja je vodila proces. U svom istupu na društvenim mrežama L. Zvizdić insinuira da je odbijanjem zamjene sutkinje u ovom procesu i Visoko Sudsko Tužilačko Vijeće uticalo na donošenje odluke – navodi se u saopćenju poliklinike “Karabeg”, javlja Faktor.

Kako navode iz ove poliklinike, ovo nije prvi put da Zvizdić zloupotrebljava medijski prostor i pokušava obmanuti javnost, te time nanijeti štetu poliklinici „Karabeg“. Od aprila 2015. godine putem društvenih mreža, ali i putem javnih i privatnih medija koji su zloupotrebljeni i manipulirani od strane Zvizdić, kontinuirano se vodila negativna medijska kampanja, sa očiglednim ciljem ne samo da se naruši ugled klinike, već i da se ostvari materijalna dobit, za što postoje i relevantni dokazi.

– Bez obzira na sve navedeno u proteklom periodu menadžment klinike „Karabeg“ je i pored neutemeljenih optužbi i nezapamćene medijske hajke odlučio da se ne oglašava putem medija, te da poštujući integritet pacijenta, a u skladu sa Hipokratovom zakletvom i u potpunosti vjerujući u pravni sistem BiH, na sudu dokaže da niti u jednom segmentu nisu narušeni principi savjesnog i profesionalnog djelovanja. Zadovoljni smo što je Općinski sud u Sarajevu profesionalno pristupio ovom procesu i nije podlegao pritiscima i ucjenama, te je donio presudu kojim je u potpunosti odbacio i neutemeljenim ocijenio zahtjeve Zvizdić. Potpuna satisfakcija će se postići okončanjem postupka koji smo pokrenuli pred Općinskim sudom protiv Lejle Zvizdić – objašnjavaju iz poliklinike “Karabeg”.

Kako stoji u saopćenju poliklinike “Karabeg”, oni mogu razumjeti da je Zvizdić razočarana i nezadovoljna što njena namjera o sticanju materijalne i profesionalne koristi nije uspjela.

– Ipak, ni u kom slučaju nećemo dozvoliti da se i dalje ruši ugled Privatnoj zdravstvenoj ustanovi, hirurškoj poliklinici „Karabeg“ i nezavisnog pravosuđa. U skladu sa navedenim molimo predstavnike medija da poštuju odluku Općinskog suda Sarajevo, te da ne dozvole da na osnovu neargumentiranih i lažnih iskaza budu zloupotrebljeni od bilo koga – zaključili su iz poliklinike “Karabeg”.